Akupunktúra


Az akupunktúra több száz éve része a kínai gyógyításnak, és mára a modern, nyugati orvoslás is elfogadta azt. Hatását klinikai vizsgálatok keretében elemezték és a meggyőző bizonyítétok hatására elismerték.

Az akupunktúra egyik legfőbb ága, a fülakupunktúra.

A kínai medicína már korán felfedezte a kapcsolatot a fül akupunktúrás pontjai és a test között.  Az ismeretek széles körű terjedésének eredményeként napjainkban több mint 90 országban használják a fül akupunktúrás pontjainak stimulálását.

Használatával megőrizhető az egészség, kezelhetővé válnak krónikus panaszok.

A fül meghatározott pontjait speciális fém tűkkel, vagy egyéb stimuláló eszközökkel (ujjnyomással, ásvánnyal, tapasszal stb.) lehet manipulálni, így visszaállítható a test eredeti, harmonikus állapota. Rendszeres kezeléssel szabályozható a szervek energiaellátása és működése, erősíthető a szervezet ellenállóképessége, megelőzhetők a betegségek és az egészség is megóvható vele.

Fontos, hogy fülakupunktúrát kizárólag képzett szakember, orvos vagy füladdiktológus végezhet. Ez garantálja a megfelelő eredmény elérést, az esetleges komplikációk megelőzését.

A fülakupunktúra a fogyásban is segítséget nyújthat, hiszen a fül meghatározott pontjait stimulálva elérhető, hogy:

– lényegesen csökkenjen az éhségérzetet és édességi utáni vágy
– csökkenjen az teltségérzetet kiváltó ételadag nagysága, vagyis lényegesen kevesebbel is jól fogunk lakni
– csökken jena diéta miatt fellépő feszültség érzet
– felgyorsuljon az anyagcsere, ezáltal a szervezet méregtelenítése is

A Bambus FizioMed szalonban elektro-akupunktúrás állapotfelmérésre is van lehetőség, mely a kezelések hatékonyságát segíti úgy, hogy esetleg gátló betegségeket vagy kisebb problémákat képes kimutatni. Ennek ismeretében ön javaslatot kaphat a megfelelő gyógymódra, természetgyógyászati kezelésre.