Masszázs


A masszázs vagy massage szó hallatán mindannyiunkban jóleső nyugalom terül szét, kellemes érzéssel, relaxációval azonosítjuk.
A masszázs azonban nem csak pihentető, de gyógyító vagy akár egészségmegőrzést, méregtelenítést és alakformálást is segítő kezelés egyben.

Heti egy masszázs az egészsége megőrzéséért

A masszázs kihat az egész személyiségünkre. Szó szerint nyugtatja az idegeket, kellemes érzést nyújt, s megteremti a test és lélek egyensúlyát.

A nyugati masszázsoknak számos jótékony hatása van:

 • Mérséklődik vagy megszűnik a fájdalom. Ez a hatás a gyógymasszázsnál még inkább megjelenik a kimozgató fogások által.
 • Fokozza a hajlékonyságunkat. Nő az izomzat teljesítőképessége, megszűnik az izomfáradtság. Ez utóbbi természetes, hiszen a sportmasszázs fogásai is a svéd- és gyógymasszázs fogásaira épülnek.
 • Lazítja a stressztől görcsössé vált izmokat, segít a relaxációban.
 • A masszázs során endorfin és szerotonin szabadul fel a szervezetben, így boldogabbnak, nyugodtabbnak érezhetjük magunkat tőle.
 • Fokozza a vér illetve a nyirokkeringést, az erek rugalmasabbá válhatnak, ami által több oxigénnel dús vér jut a szervekbe és a bőrbe is.
 • Gyorsul a sejtek anyagcseréje, optimalizálódik a vérnyomás és a pulzus, egyenletessé válik a légzés, nő az oxigénellátottság, vérbőség alakul ki és emelkedik a test hőmérséklete.
 • A bőrünk állapotára közvetlenül is hat. Az elhalt hámsejtek leválnak a bőr felületéről, nő a rugalmassága, feszessége, növekszik a szövetek tápanyag ellátottsága, lassulnak az öregedési folyamatok.
 • Erősödik a szervezet ellenálló képességünket, azaz az immunrendszerünk jobban megvéd minket a fertőzésektől.

A Bambus Fizio-Med Testkezelő Szalonban gyógy-, sport- és svédmasszázs közül választhatnak vendégeink.

Ha frissítő masszázsra vágyik, gyakorlatilag ugyanazt adjuk, mint a svédmasszázsban, kicsit több simogató mozdulattal, hiszen ekkor a cél a lazítás.
Ennek is hatása van az izmokra, inakra, ízületekre és a vegetatív idegrendszerre.

Szalonunkban az alakformálásra és arcfiatalításra érkező vendégeink – szinte kivétel nélkül – igénybe veszik a szolgáltatást.
A masszázs pozitív hatásai a már elvégzett kezeléseket erősítik, így még jobb kedvvel és még elégedettebben távoznak.
A masszázs fokozza az anyagcserét, ezáltal segíti a test méregtelenítését, kedvezően befolyásolja az emésztést, élénkíti a vérkeringést, visszaadja a bőr ruganyosságát, lassítja az öregedési folyamatokat.

Egyéni kéréseknek is eleget tudunk tenni, így ha speciális problémával fordulna hozzánk, akkor is várjuk szíves megkeresését.

Masszírozáshoz kizárólag minőségi, parabén- azaz tartósítószermentes olajokat használunk.
Felár ellenében 100%-os tisztaságú Dr. Taffi olajjal masszírozzuk. A Dr. Taffi cég benne van az első 15 vállalatban a világon, akik a legmagasabb minőségű olajokat gyártják.
Szalonunkban megvásárolható otthoni használatra is mind a sima, mind a fehér teávál illatosított mandulaolaj.

Éhesen, vagy közvetlenül evés után nem célszerű masszíroztatni.

Ellenjavallt a masszázs lázas állapotban, fertőző betegség, herpesz, vérzékenység, daganatos betegedések, idegbecsípődés esetén és a menstruáció első napjaiban.

Gyulladt, sérült, még nem gyógyult bőrfelületet, mélyvénás trombózisos  vagy visszércsomós testrészt, heveny ízületi gyulladást, és előrehaladott csontritkulást a masszírozott fél egészségére való tekintettel nem kezelünk!

várandósság első három hónapjában a masszázs nem ajánlott, a negyedik hónaptól a kritikus zónákat kihagyva viszont a kismama részlegesen kezelhető.
Kérjük,  a kezelés előtt tájékoztasson bennünket várandósságáról!

Krónikus nyak, váll, és hátfájdalmak, kar- vagy alsó végtagi panaszok, visszatérő fejfájás, kimerültség, koncentrációs zavarok kezelésére javasolt. Ezen kívül – orvosi javaslatra – tartási zavaroknál, fejlődési rendellenességeknél, műtétek, betegségek (pl. idegrendszeri károsodás), traumák, balesetek után a gyorsabb regenerálódást segíti elő.

A betegségek célzott kezelésekor a masszőr a körülírt területeken vagy egyes testtájékon (pl.: nyak, hát, váll, csípő, láb) a svédmasszázs speciális fogásaival átdolgozza és kilazítja a görcsös izmokat, ezzel enyhíti a fájdalmakat, eredményeként az ízületek mozgástere is bővül a masszázs után.

A gyógymasszázs célja, hogy megszakítsa a fájdalom körfolyamatát, a szövetek lokális keringését javítsa, a szöveti oxigenizációt és anyagcserét fokozza, az izomtónust normalizálja, a szervezet általános állapotát javítsa.

A masszázsterápia enyhíti a krónikus fájdalmat, segíti a fájdalmat előidéző állapot megszüntetését, azon kívül önmagában is fájdalomcsökkentő hatású. A szakképzett masszőr-terapeuta kezével olyan ingerületeket gerjeszt a szövetek érzékelő idegvégződéseiben, amelyek ideiglenesen gátolják a krónikus fájdalmi ingerületek eljutását az agyba. Ezen kívül az agyat endorfin (a test természetes érzéstelenítőjének) kiválasztására készteti, ami mesterséges gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmat, és a kellemetlen közérzetet.

Milyen típusú problémákra ajánljuk:
nyak-, váll- és hátfájdalmakra, kar- vagy alsó végtagi fájdalmakra, visszatérő fejfájásokra, tartási zavarokra, gerincsérvre (discus hernia), ülőmunka végzésből fakadó testartás javítására és fádalmak csökkentésére.

A gyógymasszázs javasolt gyakorisága állapottól függ. Havi 1 masszázs biztosítja az általános jó közérzetet, de az izmok letapadásától és a fájdalom erősségétől függően akár heti 2-3 alkalom is javallott kezdetben.

A sportmasszázst számos előnye miatt nem csak a hivatalos és amatőr sportolók használják, hanem sokan azok közül is, akik egyáltalán nem sportolnak.
A rendszeres sportmasszázs segít megelőzni a sérüléseket azáltal, hogy javítja az izmok kondícióját.
A sportmasszázs jól használható bizonyos sérülések, valamint izomegyenlőtlenségek, testtartási problémák kezelésére. Mindemellett segít megelőzni a sportsérüléseket, fokozza az izmok állapotát és a teljesítményt.

A sportmasszázs alaptechnikái más masszázsokkal azonos, ám a terapeuta sokkal erőteljesebben és mélyebbre hatóan alkalmazza azokat. Az erős simító, gyúró, ütögető mozdulatok célja többek között az összenövések lebontása, a hegszövetek tompítása. A sportmasszázs erősebb mozdulatokkal, mélyebben stimulálja az izomszövetet, ami nem mindig kellemes érzés.

A sportmasszázs előnyei

A sportmasszázs fontos szerepet játszik minden sportoló életében, függetlenül attól, hogy sérült-e vagy sem.
Elengedhetetlen bizonyos sérülések kezelésében, illetve a jövőbeni sérülések elkerülésében.

 • Nyugtató hatású.
 • Csökkenti az izomgörcsöket, merev izmok okozta fájdalmakat.
 • Lazítja a merev, letapadt izmokat, így azok terhelhetőbbé és kevésbé sérülékennyé válnak.
 • Kiüríti a feszes izmokból az ott felhalmozódó méreganyagokat (pl. tejsav)
 • Sérülés esetén gyorsítja a gyógyulást.
 • Mozgásszegény életmódot folytatóknál fellazítja a letapadt izmokat.

Ellenjavallat

Mivel a sportmasszázs az erős, gyúró mozdulatok miatt erőteljes behatást jelent a szervezetre, nem ajánlott az alábbi esetekben:

 • Nyílt sebek, vágás, szakadás, horzsolás esetén meg kell várni, míg a seb begyógyul! Ez általában 1-2 hétig tart.
 • Izomrepedések esetén, melyek akut esetben tovább véreznek. A masszázs tovább növelné a vérzést és szövetek károsodását, meghosszabbítva a gyógyulás idejét.

A sérüléstől függően 48-72 óráig nem ajánlott a masszázs:

 • Ínszakadáskor műtétre, nem masszázsra van szükség.
 • Zúzódáskor a masszázs további károkat okozhat, ami akár myositis ossificans-hoz (csontosodás az izomszövetben) is vezethet.
 • Égés, fagyás, csonttörés esetén.
 • Csonthártya gyulladáskor a masszázs további irritációt okozhat.

Továbbá:

 • A reumatoid artritisz és köszvény is gyulladásos betegség, ezért ugyanazok a szabályok érvényesek itt is, mint az akut sérülésnél.
 • A trombózis potenciálisan halálos vérrög a vénában, mely masszírozás hatására a vénákon át a szívig juthat, károsítva azt.
 • Bőrgyógyászati megbetegedés.
 • Terhesség.
 • Érrendszeri megbetegedés vagy vérzékenység
 • Menstruáció
 • Rákos megbetegedés
 • Láz

A sport massage akkor a leghatásosabb, ha legalább hetente kétszer végezzük. Heti négynél többször viszont nem javasolt a masszíroztatás.

Egy masszázssorozat legtöbbször 6-12 alkalomból áll, és közöttük 4-6 hetes szüneteket kell tartani. Ez az úgynevezett ingermentes pihenőfázis.

Ha sportsérülése van, feltétlenül jelezze sportmasszőrünknek a kezelés megkezdése előtt.

A svédmasszázs elterjedt masszázsforma a jó közérzetért. A keleti masszázsoktól eltérően közvetlen fiziológiai hatásokra épít, de a személyes törődés érzete jó hatással van a lelki egészségre is.

Rendkívül jó kiegészítője az aktív gyógykezeléseknek.
A svédmasszázs 5 alapfogása terápiás jelleggel bír. Helyi keringésfokozó, fokozza a vénás vér visszaárámlását, ezáltal csökkentve a szív terhelését. Kedvezően hat a légzőközpontra és a vegetatív idegrendszerre is.
A hát masszírozása különösen alkalmas a feszültségoldásra. A modern életforma miatt a masszőr külön gondot fordít a lapocka átdolgozására, a fájdalmas izomcsomókra is.
A nyak-vállöv rész kezelése segíthet a fejfájás és az elaludt nyak kezelésében.
A farizom masszázsát – valószínűleg szemérmességből – lumbogluteális masszázsnak nevezik. Alkalmas a derékfájások, derékból kisugárzó hátfájások, csípőficam, lumbágó, isiász, csigolyabetegségek kezelésére.
Svédmasszázsnál nem a krónikus fájdalmat gyógyítjuk. A cél a megelőzés és a kisebb fájdalom csillapítása.

A teljes felfrissülésért érdemes a teljes testes, 90 perces masszázst választani. Ez kiterjed az arcon, karon, lábon, talpon kívül a mellkasra és a hasra is.
A mellkason végzett ütögetés hatékonyan szabadítja fel a légúti megbetegedés vagy dohányzás során lerakódott nyákot. Felköhögéssel távozik a szervezetünkből.

A hasmasszázs egy érdekes része a svédmasszázsnak. Mivel közvetlenül a vastagbélre hat, így csak gyógymasszőr végezheti. Hatásos székrekedés, puffadás, a hasizmok gyengesége esetén. Annak ellenére, hogy masszőrünk gyógymasszőri végzettséggel és kórházi tapasztalattal bír, nem alkalmazzuk ezt a masszázst csak orvosi beutaló esetén. Svédmasszázs alatt csak nyugtató hatása miatt simogató mozdulatokkal érintjük a hasat.

A svédmasszázst cégeknek is javasoljuk, hiszen jó hatással van a krónikus fáradtság leküzdésére és a teljesítőképesség fokozására.

Intenzívebb fogásokat tartalmazó frissítő masszázsunkat ajánljuk, ha fáradt, keveset mozog, ülőmunkát végez, mégis felfrissülten szeretne nekilátni a napnak, vagy épp fáradtságtól mentesen zárni azt.

A relaxáló, stresszoldó masszázst pedig akkor, amikor úgy érzi, testileg és lelkileg is kimerült, és leginkább egy nyugodt órára vágyik, miközben nem csak pihen, hanem a teste is regenerálódik.

A talpmasszázs rendkívül kellemes és az egészségünkre is pozitív hatással van.

Több kutatás is bizonyította, hogy a láb- és talpmasszázsnak milyen kedvező hatásai vannak az egészségünkre. Egy 2002-es, a Nursing & Health Sciences című szaklapban megjelent tanulmány szerint például a láb masszírozása fokozza a vérkeringést, ellazít és segít beindítani a szervezetünk öngyógyító folyamatait is.

Kiknek javasolt a talpmasszázs?

A kérdés megválaszolása előtt fontos tisztázni, hogy kétféle talpmasszázts különböztetünk meg. Frissítő talpmasszázst egészséges embereken végeznek, reflexológiás talpmasszázst már betegek gyógyításának elősegítésére használják. Szalonunkban – egyenlőre – nem végzünk reflexológiai talpmasszázst

Akik egész nap talpon vannak, fontos a vérkeringés javítása. Sokszor mindez párosul kényelmetlen cipő viseletével is. A masszírozás hatására élénkülő vérkeringés segítségével csökkenthetjük a veseproblémák, a magas vérnyomás vagy éppen a visszerek kialakulásának rizikóját.

Stresszes nap után a talp- és lábmasszázs rendkívül relaxáló hatású. A lábmasszázs hatására sokkal jobb, pihentetőbb lesz az alvásunk. Különösen azoknak érdemes ezt kipróbálni, akik nehezen tudnak lazítani, vagy állandóan a napközbeni problémáikon aggodalmaskodnak.

A lábmasszázs javíthatja a hangulatunkat, és csökkentheti a vérnyomást is.

Hátfájással küzdő embereknek is hatásos lehet, hiszen a frissítő talpmasszázs része is a talp középső részének masszírozása.

Az enyhe mértékű duzzanat ellen is hatásos lehet a masszázs (többek között a már említett vérkeringést fokozó hatásai miatt). Az alsó végtag ödémásodása tulajdonképpen azt jelenti, hogy a lábunk szövetei között felgyűlik a felesleges folyadék, és ezt a nyirokrendszer nem tudja elszállítani. A lábdagadást enyhítheti a rendszeres testmozgás, vagy a láb felpolcolása.

Talpmasszázs ellenjavallatai:

 • Lázas betegségek,
 • ízületi gyulladások,
 • csont- ízületi-, izomsérülések, rándulások, ficamok heveny szakasza,
 • bőrfertőzések- és gyulladások, bőrviszketések,
 • mélyvénás trombózis, vénák gyulladása, visszér,
 • fokozott vérzékenység, a havi vérzés első két napja,
 • terhesség,
 • TBC esetén,
 • rosszindulatú daganatok utolsó stádiumában
 • nagyon legyengült, idős betegeknél
 • pszichiátriai betegségben szenvedőknél
 • pacemaker

Svédmasszázs választható luxus termékekkel.

Dr. Taffi 100%-os, parabénmentes természetes mandulaolajjal vagy

Biocosmé masszázs gyertyával, melynek forró illata elvarázsolja minden érzékszervét. A bio termesztésből származó növényi olajok táplálják és ragyogóvá teszik a bőrét.

Kókuszos peeling masszázs

A bőrünk a testünk legnagyobb szerve. Védelmét sajnos hajlamosak vagyunk elhanyagolni. A radírozás az egyik legfontosabb lépés a tisztítás folyamatában.
Az elhalt hámsejtecskék eltávolítása serkenti a bőrlégzést, a hatóanyagok sokkal könnyebben és mélyebbre juthatnak be a bőrünk rétegein át. A regenerációban fontos szerepe lehet ezáltal ennek a külső segítségnek, hiszen gyosabban tudnak új sejtecskék létrejönni, segítve ezáltal a bőr megújulását.
A kókusz tápláló és tisztító hatása mellett enyhe anyagcserefokozó tulajdonsággal is rendelkezik, így masszázs közben, miután eltávolítja az elhalt hámsejtecskéket serkenti a szövet regenerálódását.
A masszázs tartalmaz egy peelingező fázist és egy tápláló lépést így biztosítva a teljeskörű kényeztetést.

Mindenkinek javasoljuk, kortól függetlenül!

Csokoládés Wellness Masszázsok

A kakaóvajat régóta alkalmazzuk a szépségünk és fiatalságunk megőrzéséért. A teobromin tartalmú kakaóvaj illetve csokoládé számos új ismerettel gazdagít minket. Nemcsak a közismert tisztító és tápláló hatása miatt kedveljük, de a koffeinhez hasonlóan serkenti az anyagcserefolyamatokat, aktivizálja az anyagáramlást, ezáltal bizonyos alakformáló kúráknak is résztvevője lehet.
Több területen ismert ennek felhasználása, mi a luxust és a kényeztetést képviseljük.
Professzionális termékeinkkel kínálunk csokoládés masszázsélményt minden ezt igénybevevő vendégünknek.

3 féle variációt kínálunk. Így lehet válogatni, saját ízlésünk szerint. A szolgáltatás a svéd-kényeztető masszázs elemeit tartalmazza, exkluzív kakaótartalmú testolajokkal. A kényeztető masszázst követően, hogy teljes legyen az élmény, csokoládéval ajándékozunk meg a résztvevőket.

Válogatásunk:

 1. Natur csokoládés
 2. Narancsos-csokoládés
 3. Mentolos-csokoládés

Gépi nyirokmasszázs narancsbőr kezelésre, méregtelenítésre és immunrendszer-erősítésre.

A kezelést LPG készülékkel végezzük. A cellulittal, azaz a narancsbőrrel szinte minden nő találkozik. A nyirokrendszernek nincs olyan motorja, mint a keringésnek a szív. A nyirokkeringést csak napi rendszerességgel végzett mozgással és nyirokmasszázzsal tudjuk helyreállítani. A masszázs a salakanyagot és a vizet kimasszírozza a cellákból ami a nyirokkeringés segítségével kiürül a szervezetből.

A nyirokcsomók és a nyirokutak serkentésével támogatjuk a szervezetet, hogy képessé váljon önállóan is megbirkózni a nyirokkeringéssel, az immunrendszer megfelelő működtetésére, a szervezet méregtelenítésére.
A masszázzsal a kötőszöveti folyadékra hatunk. Cél a továbbtolás. Ha keveset mozgunk a nyirok lelassul, vizenyő-gyülem, ödéma alakul ki. A pangó sejt közötti folyadékban a szervezetet támadó baktériumok, vírusok, gombák szaporodni kezdenek.

A kezelés mellékhatásaként keresztmetszeti fogyást tapasztalhatunk, feszesebbé válik a bőrfelszín és elsimulnak a ráncok.

Ha a következőket tapasztalja, feltétlenül foglaljon időpontot: has körfogatának megnövekedése; szemek alatti táskás duzzanat; boka körüli duzzanat; székletben megjelenő nyálka; orrban és a melléküregekben fokozott váladéktermelődés; ödémásodás a menstruáció előtti napokban.

A kezelés ideje alatt napi három liter gyógy- vagy gyümölcstea illetve víz fogyasztása javasolt.
A kúra alatt alkoholt fogyasztani nem ajánlott.

Miért hívjuk frissítőnek?

Valóban, ilyen megnevezés nem létezik. Mivel intézményünknek van egészségügyi vonala is, ezért fontosnak tartjuk azt, hogy vendégeinket szakszerűen tájékoztassuk.

A nyiroködéma (lymphödéma) hátterében a nyirokkeringés működésének hibája áll, a szövet közötti folyadék abnormális módon felszaporodik, elsősorban a végtagokban. Nyiroködémát okozhat baleset, műtét vagy, sugárterápia utáni állapot, fertőzés, illetve krónikus vénás pangás.

Tünetei: végtagi duzzanat, nyirokpangás, fájdalom, gyulladás és mozgásbeszűkülés az érintett területeken. Komolyabb fáradtságérzés is kialakulhat: a járás nehézkessé, nehezítetté válik. Esetenként előfordulhat, hogy a feszülő bőr elhal és fekélyek keletkeznek. 

A fent leírt betegség kezelése – orvosi beutalóval – gyógyfürdőkben, kórházakban, erre szakosodott, mozgásszervi klinikákon folyik.

Mit ad a Bambus?

Nyirokmasszázst (lymphdrainage), mellyel egészséges embereket kezelünk, masszírozunk, frissítő, egészségmegőrző céllal. 

A masszázst kozmetikusunk végzi.
Javasoljuk, hogy arckezeléssel/arcfiatalítással együtt foglaljon időpontot. Egy órával több ÉNIDŐ kedvezőbb áron! 🙂

A drenázs szó jelentése víztelenítés, váladék- és folyadék elvezetés.

Az ún. lymphdrainage olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirokfolyadék visszaáramlását. A manuális nyirokdrenázs Dr. Emil Vodder – dán fizioterapeuta – tapasztalataira tudására épül, valamint a Kínai meridien masszázs alapvető technikáit ötvözi és foglalja magába. Első alkalommal 1932-ben alkalmazták. A kis-artériákból kipréselődő folyadék a nyiroknedv, amely ha drasztikusan felhalmozódik egy bizonyos területen, és az elfolyása gátolt, káros hatású duzzanatot okozó jelenség. Nyirokmasszázzsal meggyorsítható a felgyülemlett folyadék távozása. A terápia javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, nyugodt idegállapotot eredményez. 

Az alapfogás a hüvelyk- és négy másik ujjal, a laza mozgás, csuklóból történik. Körző mozgással fokozatosan egyre erősebben, majd csökkenően, masszázsszerűen, 1-3 másodpercig tartóan, a nyirokfolyás irányát követve végezzük.

Kiknek ajánlott?

 • Prevenciós (megelőző) célból. Ez a legfontosabb!
 • Cellulit, cellulitisz csökkentésére
 • Fogamzásgátlót szedő nőknek (lehet nem látható felszaporodott szövetközti ödéma)
 • Klimaktériumban levő nőknek (a női változókor, melynek hosszát 10-15 évre teszik)
 • Premenstruális szindróma enyhítésére, feszültség csökkentésére
 • Krónikus légúti fertőzésekben: nátha, megfázás, arc-, orrmelléküregek betegségeinél
 • Szénanátha enyhítésére
 • Legyengült immunrendszer aktiválása
 • Fejfájás, migrén esetén hatásos
 • Arc- és egyéb ödémák csökkentésére
 • Puffadás, székrekedés megszüntetésére
 • Allábszáron kialakuló ödémák csökkentésére
 • Lelki, fizikai trauma enyhítésére (felszabadul)
 • Idegesség, alvászavar, koncentráció zavar, túlfeszült idegrendszer oldására
 • Magas vérnyomás csökkentésére (vérhígító)
 • Betegség utáni felépülés segítésére

Pozitív hatások:

 • felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat, a sebek könnyebben gyógyulnak
 • a duzzanat okozta feszülés, fájdalom csökken, illetve megszűnik
 • csökken a szervezetet terhelő salakanyagok mennyisége
 • megnő a méreganyagok kiszűrése és kiürülése
 • javul a sejtek anyagcseréje, tápanyag és oxigén ellátása
 • javul a szervezet általános állapota
 • aktiválja az immunrendszert és a sejt- és anyagcsere folyamatokat
 • erősödik az immunrendszer

Ellenjavallat:

Általánosságban nem ajánlott a nyirokmasszázs:

 • Akut gyulladásos folyamatoknál
  Ilyenkor a helyi gócból a kórokozók az egész szervezetre átterjedhetnek. Erre az állapotra 4 tünet jellemző: a szövet forró, vörös,  fájdalmas és duzzadt.
 • Pajzsmirigy működési zavaroknál.
  Nyaki nyirokdrenázs során a rosszul működő pajzsmirigyszövetből hirtelen nagy mennyiségű hormon kerülhet a vérbe.
 • Trombózisgyanús területeken

A kialakult vérrögből kis darabok szakadhatnak le és tovasodródva például tüdőembóliát okozhatnak.

 • Daganatosan elfajult szövetek közelében, főleg, ha azt műtéttel még nem távolították el.
  A masszázs hatására leszakadó és a vérkeringéssel távoli régiókba jutó daganatsejtek, áttétek kialakulását segíthetik elő.
 • Szívelégtelenséghez társuló ödémáknál
  Nyirokdrenázs során ugyanis a vérkeringésbe kerülő szövetnedv fokozza a szív térfogatterhelését és fennáll a tüdőödéma keletkezésének veszélye.

A nyirokmasszázs ellenjavallatai:

Abszolút ellenjavallatok:

 • akut asztma
 • akut bakteriális vagy vírusos fertőzések
 • akut szívproblémák
 • akut vénás betegségek (mélyvénás trombózis, tromboflebitis)
 • citosztatikus és sugárkezelés alatt
 • igazolt áttét
 • nagy malignitású tumorok esetén az utókezeléstől számított 1 éven belül
 • súlyos érszűkület esetén
 • súlyos neuropátiás végtag esetén

Relatív ellenjavallatok:

 • asthma bronchiale
 • bél anomáliák
 • cardiális panaszok, ischaemiás szívbetegség
 • colitis ulcerosa
 • fertőzéses, gyulladásos bőrelváltozások
 • hasi sérv
 • hiperthireosis
 • hipertónia
 • jóindulatú hasi tumorok
 • kismedencei gyulladások
 • nem kooperáló beteg esetén
 • neuropátiás végtag
 • súlyos érszűkület
 • terhesség, menstruáció

Rendszeresen érdemes nyirokmasszázst alkalmazni. Nincs káros mellékhatása. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Egy erősen elsalakosodott testet nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani.

Ajánlott a masszázs előtt és után pár napig több folyadékot fogyasztani. Segít kiválasztani a feloldódó salakanyagokat. Nyirokmasszázs után nagyobb mennyiségű a bélsár székeléskor és nyák van a székletben. A vastagbél is tisztul.

Az AromaTouch “masszázs”  hatékonysága a felhasznált esszenciális olajkeverékekben és   az alkalmazott mozdulatokban rejlik. A speciális olajok segítségével a test meridiánjait és energiaközpontjait stimuláljuk, ezzel egyensúlyba hozva a szervezet működését.

A technikát Dr. David K. Hill az illóolajok gyógyszeripari hasznosításának vezető szakértője fejlesztett ki, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az esszenciális olajok jótékony, egészségügyi hatásaiból. Dr. Hill mint orvos nagyon sok beteggel dolgozot. A test betegségeinek legalapvetőbb kiváltó okai a stressz, a méreganyagok jelenléte, a gyulladás és a vegetatív egyensúlyvesztés. A mindennapos stressz és a feszültség a gerinc izmaira rakódik le, amitől az befeszül. A feszes gerinc következtében csökken a fizikai és lelki alkalmazkodóképesség a világ kihívásaival szemben, és kialakul a vegetatív egyensúlyhiány, ami nagy megterhelést jelent a szív- és érrendszerünkre, az idegrendszerünkre és a mozgásszerveinkre is.

Nyolc, összesen 23 növényből álló, 100%-os tisztaságú illóolajat viszünk fel a testre.

A technika lényege, hogy gyengéd érintéssel, meghatározott sorrendben “belesimogatjuk” a hatóanyagokat a bőrbe  a gerinc mentén és a talpon. A különleges illóolajok masszírozással könnyen jutnak a bőr felszínén át a vérkeringésbe, így az egész szervezetre kifejthetik jótékony hatásukat.  Serkentik a vér- és nyirokkeringést, a salakanyagok eltávozását. A bőr és az érhálózat rugalmasabbá válik. Fertőtlenítő, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásuk révén erősítik az immunrendszert, segítenek a gyógyulásban. A kezelés remekül ellazít, javítja a hangulatot az illóolajok belélegzése által így a lelki eredetű problémák kezelésénél is jól alkalmazható. Tökéletes megoldás stressz, trauma vagy energiahiány kezelésére is, mivel növeli az energiaszintet, ennek eredményeként csökken a szervezetben kialakult stresszes állapot, és visszaáll a szervezet egyensúlya, a homeosztázis.

A kezelés 4 lépésben történik, 2-2 olaj felvitelével:

 1. lépés: stresszkezelés
 2. lépés: immuntámogatás
 3. lépés: keringés javítás
 4. lépés: homeosztázis

Az 50-60 perces kezelés  a háton, talpon és  a fej hátsó részén valamint a füleken történik.

Ellenjavallatok:

 • lázas állapot, fertőző betegség,
 • akut gyulladás,
 • daganatos megbetegedés,
 • bőrelváltozások
 • friss műtét utáni állapot
 • egyes szív- és keringési problémák
 • vérzékenység

A „masszázs” nem olajjal történik, a felvitt illóolajok felszívódnak, elillannak.

A kezelés 50 perces, ami után hagyunk 15 percet egy kis pihenésre és öltözésre. A kezelés a többi masszázshoz és testkezeléshez hasonlóan 1 pohár víz megivásával zárul.

Bejelentkezhet egy kellemes óra eltöltése végett is, de ha oka van a kezelésnek, akkor heti 1 alkalmat javaslunk bérlettel (5+1/2 vagy 9+1 alkalom).

A testradírozás ugyanúgy hozzátartozik a szépségápoláshoz, mint a hajmosás. Az elhalt hámsejteket ugyanis időről időre el kell távolítani ahhoz, hogy a bőr egészséges és üde színben pompázzon tovább.
Ahogy’ az egyéb kozmetikai szolgáltatásoknál sem mindegy a hogyan és a mivel, itt sem. Ha nem jó gyakorisággal vagy nem megfelelően használod a radírozást akkor érzékennyé teheted a bőrödet, hámlást kipirosodást eredményezhetsz.

Bőrünk hámrétege öt részből áll. Legkívűl elhalt hámsejteket találhatunk, ami szabad szemmel alig látható.
A bőr megújulása 3-4 hetente kövezkezik be. Ezt a ritmust érdemes tartani időpontfoglaláskor is.
Ez a rendszeresség szükséges ahhoz, hogy a bőr sokáig feszes és fiatal maradjon, meg tudjon újulni.

A rendszeres testradírozás előnyei:

–   élénkíti az elhalt hámsejtektől fakó bőrünket,
–   elősegíti az új bőrsejtek képződését,
–   serkenti a bőr anyagcseréjét, így enyhíti a narancsbőrt
–   kitisztítja a pórusokat, eltünteti a szennyeződést,
–   segít a vitaminok, krémek hatóanyagainak jobb felszívódásában

Testradírozás után nem használunk tápláló krémet, hiszen csak professzionális, tápláló anyagokkal dolgozunk.

A testradírozást az Alpesi Kurland Fehér szőlőtörköly termékével végezzük. A speciálisan kiválogatott termékekkel a cég nemcsak a szépség megőrzését, hanem az egészségi állapot javítását és megtartását is fontosnak tartja. Többek között természetes ásványi agyagokat, iszapokat, tiszta tengeri fürdősókat, algákat, tömény aromákat, hidegen sajtolt masszázs olajokat, virágokat, kecsketejet vagy az Alpesi hegyi legelőkről szedett szénát találhatunk az összetevők között. Jelmondatuk: „A természet erejével.”

A teljesen tiszta, és természetes őrölt fehér szőlőtörköly a különleges Rajnai Rizling szőlőfajtából készül. Magas gyümölcssav tartalmának köszönhetően finomítja és feszesíti a bőrt. Kiváló, természetes dörzsanyag.

Az örleményhez – a szalonunkban már jól ismert és megvásárolható – professzionális Dr. Taffi, hidegen sajtolt, 100%-os tisztaságú, növényi mandulaoljat használjuk fehér tea vagy lótuszvirág esszenciával.

Testradírozás ellenjavallatai:

–   napozás okozta leégés,
–   sérült bőr
–   két héten belüli bőrradírozás.

close-link
close-link